להלן מספר טיפים חשובים בהפקת סרטי מוצר:
-
להגדיר מי קהל היעד- לא לנסות ולמכור את המוצר "לכל העולם", או להפיק סרט "כללי". כל מוצר פונה לקהל יעד מאוד מסוים. החוכמה היא לזהות אותו, ואת הסרט לכוון לאותו קהל יעד.
-
הכי חשוב- כתיבת תסריט המדגיש את הבידול של המוצר, ביחס למוצרים מתחרים- הלקוח חייב להבין במה המוצר החדש יותר טוב מהתחרות, תוך שימת דגש על הערך שהמוצר נותן ללקוח. להיזהר מהצגת "פרמטרים" או "תכונות מפרט" של המוצר, כי תכונות הן דבר נהדר, אבל אנשים לא קונים "תכונות", הם קונים "פתרונות" או דברים "שנותנים להם ערך מוסף".
-
צילום ולא אנימציה- מאוד מומלץ שהמוצר יצולם בוידיאו, כך שהצופה יוכל לראות את המוצר בפועל, ושהוא אכן קיים, לראות את השימוש שנעשה בו, ואפילו אנשים שנהנים מהשימוש. כל שימוש באנימציה עלול לשדר ללקוח שהמוצר עדיין לא קיים, גם אם משתמשים בהדמיית תלת-מימד מתוחכמת. בהדמיה ניתן להשתמש אם רוצים להסביר פעולה של חלקים פנימיים מורכבים.
-
צילום באיכות High Definition- ואם כבר מצלמים בוידאו, יש להשתמש באיכות וידאו הכי גבוהה הקיימת, קרי- HD, מה שיאפשר ללקוח לראות בצורה מעולה את המוצר, ובכך גם לשדר מקצוענות.
-
שימוש במקסימום אמצעי מדיה- על מנת לחזק את המסרים, מומלץ שכל נושא יוצג במירב אמצעי המדיה הקיימים: צילום בוידאו, כותרות להדגשת המסרים, קריינות המלווה את הסרט, ומוזיקת רקע המסונכרנת לקריינות, ואפקטים קוליים הקשורים לוידאו/מעברים.
-
להימנע מאפקטים "זולים"- הרבה פעמים לקוחות מבקשים להוסיף לסרטים במסגרת העריכה "רעש וצלצולים" על מנת שיעשה רושם. לצערי, כל האפקטים האלה עושים באמת רושם, אבל- שלילי.
באופן כזה, הסרט יענה על הציפיות של קהל היעד, ויאפשר הגדלת מכירות של המוצר, כל זאת ללא השקעה משמעותית בהפקת סרט המוצר.
למאמרים נוספים בנושא: חשיבות הבידול בהפקת סרטי מוצר - לחץ כאן
איך מומלץ להציג סרט מוצר? לחץ כאן