מנהלי שיווק מקדמים שיווק של מוצרים ופתרונות דרך קמפיינים שהם מריצים ברשת הדיגיטל. כולם יודעים שכיום האמצעי הכי יעיל לקדם מוצרים ברשת הוא סרטון תדמית למוצר. הם גם יודעים שהפקה מקצועית של סרטוני תדמית היא בדרך כלל נמשכת 4-10 שבועות. בתכנון נכון מנהלי השיווק עובדים ישירות מול חברות ההפקה, ומתאמים לוחות זמנים לקמפיינים, בהתאם למספר הסרטונים שהם צריכים, והלו"ז האפשרי למימוש של אותם סרטים.
אבל, בעולם התחרותי כיום, מהרגע שיצא מוצר חדש מנהלי השיווק מתניעים מיידית קמפיינים שיווקיים, בכדי להיות הראשונים בשוק. ובהרבה מקרים- פונים אליינו: 'דחוף- אני צריך סרטון תדמית'!! כבר שמעתי פניות מסוג: 'אני צריך את הסרטון אתמול'!! לכאלה מקרים נדרש פתרון הפקתי מסוג אחר, ובוודאי לא הפקות שנמשכות 4 שבועות ויותר.
לפני שנכנס לפתרון, ראו כמה דוגמאות של סרטוני תדמית שהופקו בפחות משבועיים
לסיכום, ניתן להפיק סרטון תדמית בלו"ז מואץ של כשבועיים, על ידי שימוש בחומרי גלם קיימים בחברה, או שנרכשים מתוך מאגרים (Stock Footages). עדיין, חשוב שבתהליך יבוצע תחקיר, ויוכן תסריט, אחרת ההפקה של סרטוני התדמית תתקע.
מדובר על סרטון תדמית באורך של כ- 2 דקות, המבוסס על חומרי גלם שנרכשו ממאגרים (Stock Footages), ונערכו בצורה מקצועית, תוך שילוב כותרות להגדשת מסרים עיקריים, מלווים במוזיקה כייפית שגם היא נרכשה מתוך מאגרים (Stock Music)
ראה לדוגמא סרטון תדמית לקידום חברת קרוזים נורבגית
מדובר על סרטון תדמית של כ- 1.5 דקות, המבוסס על חומרי גלם שקיימים בחברת הקרוזים, עם השלמה של חומרי גלם נרכשים ממאגרים ( Stock Footages), מלווים בקריינות מקצועית.
מה הפתרון הכי מהיר להפקת סרטון תדמית?
כמו שראיתם בדוגמאות, הפתרון הכי מהיר להפקת סרטון תדמית היא באמצעות שימוש בחומרים קיימים, אצל הלקוח או במאגרים לרכישה. במידה והלקוחות לחוצים, ורוצים פתרון 'מיידי', זו הדרך המהירה ביותר. בודקים מה קיים בחברה או במאגרים, ואותם משלבים בסרטוני התדמית. כמובן- אי אפשר להתבסס על שילוב אנימציה, או של צילומי וידאו חדשים בחברה, כי במקרים אלו נדרש לפחות 4 שבועות לצורך ההפקה, גם אם הכל מתקתק ומאושר מיידית. החיים יותר חזקים מכל דבר אחר, ישנן הפתעות ובעיות לא מתוכננות, ובהרבה מקרים- לוקח ללקוח זמן לאשר כל שלב. לכן, להפקה הכי מהירה- חיבים להתבסס על חומרים קיימים.
1. תחקיר מזורז בחברה- במטרה להבין מה המסרים העיקריים שמעוניינים להעביר, ובחינה של חומרי הגלם הקיימים בחברה (אם בכלל).
2. כתיבת מיני-תסריט- המגדיר מה שומעים בכל רגע נתון בסרט (הקריינות), ומידע על מה אמורים לראות בכל רגע בסרט (הויז'ואל).
3. מיון חומרי גלם הקיימים בחברה- מול התסריט, ממיינים את חומרי הגלם שקיימים בחברה, לראות מה יכול לתמוך ויז'ואלית בסרט בכל שלב. מסמנים בתסריט מה קיים בחברה ומתאים.
4. רכישת חומרי גלם נוספים- לכל אותם קטעים בסרטון התדמית שאין חומרי גלם בחברה, נדרש לרכוש חומרי גלם ממאגרים. חומרי הגלם מסוג קטעי הוידאו נקראים Stock Fotages. קטעים אלו של כ- 8-12 שניות עולים 20-100$, תלוי במאגר ממנו בוצעה הרכישה של חומרי הגלם. אותו דבר לגביי מוזיקת הרקע לסרטון התדמית. אין סיכוי להכין מוזיקה מקורית בלו"ז מואץ. לכן, ניתן לרכוש מוזיקת רקע גם ממאגרים של מוזיקה.
5. עריכה- שילוב של חומרי הגלם מהחברה ומה שנרכש ממאגרים, עם קריינות שהוקלטה, שילוב כותרות להדגשת מסרים עיקריים, ומוזיקה שנרכשה ממאגרים.
בתהליך מזורז שכזה, ניתן בתוך כשבועיים להפיק סרטון תדמית מקצועי. חייבים לוודא שהלקוח מאשר כל שלב במיידי, כי אחרת הלו"ז להפקה מתארך.
ראו סרטון תדמית למיכשור רפואי מתקדם שהופק לאחרונה
מדובר על הפקת סרטון תדמית באורך כדקה, למוצר רפואי עבור אוכלוסיה מבוגרת, שפותח על ידי חברה ישראלית. סרטון תדמית קצר זה נועד לשווק את הפתרון בעיקר בארצות הברית, ולכן משולבת בסרטון התדמית קריינות מקצועית של קריין שהוא American Native Speaker. מכיוון שהסרטון נדרש לחברה המפתחת בדחיפות, כמעט כל הסרטון מבוסס על קטעי וידאו שנרכשו מתוך מאגרים (Stock Footage). קטעי וידאו כאלה יקרים יחסית, ואורכים שניות בודדות. היתרון שלהם זה שהם זמינים, כך שניתן להפיק את סרטון התדמית כמעט מיד עם אישור התסריט.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
ראו סרטון תדמית לקידום מבצע באתר קרוזים ישראלי שהופק לאחרונה
מדובר על סרטון תדמית באורך של כ- 1.5 דקות, אשר נועד לקדם מבצע שאתר הקרוזים היה מעוניין להציע ללקוחות לקראת החגים. המבצע ההיה לזמן מוגבל, והסרטון נדרש להיות מופק בתוך ימים ספורים. הדרך היחידה שניתן היה לבצע הפקת סרטון תדמית שכזה, היא באמצעות שימוש בקטעי וידאו מתוך Stock Footage, קטעי וידאו שמתארים את הספינות השונות, אשר היו ברשות החברה המציעה, וכן צילומי מסך אקטיביים מתוך האתר. כאשר הכל זמין, ניתן באמת בתוך ימים ספורים לבצע הפקה של כזה סרטון תדמית.