חברת וורלדשופ טכנולוגיות משווקת מוצרים מיוחדים אשר מאפשרים הן לבעלי מקצוע, והן לאנשים פרטיים, לבצע מעקבים. לחברה ארסנל גדול מאוד של מוצרים, המחולקים לכ- 10 משפחות מוצרים. החברה ביקשה לקדם הן את העסק, והן את כל אחד מקווי המוצרים השונים. לאחר תחקיר מעמיק בחברה, והכרת הייחוד של העסק, הבנו שהצגה של כאלה מוצרים מחייבת בניית אמון מול הלקוח, והצגת הערך שניתן לקבל מהחברה ומכל אחד מקווי המוצרים השונים. המלצנו ללכת על פתרון המבוסס על פריזנטורית, אשר תבנה את האמון מול הלקוח, ותציג בצורה מקצועית ופשוטה את כל אחד מקווי המוצרים.
לפני שנציג איך יישמנו את סרטי התדמית, ראו כמה דוגמאות של סרטי התדמית הסופיים.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
איך בוצעה הפקת סרטי התדמית השונים לחברת וורלדשופ טכנולוגיות, עם קווי מוצרים שונים?
נסקור עכשיו את אמצעי ההפקה המיוחדים שהופעלו בהפקת סרטי התדמית של החברה:
1. בניית אמון- בגלל סוג המוצרים והתחום הרגיש בו החברה עוסקת, הדבר החשוב ביותר שיאפשר את בניית האמון מול הלקוחות, הוא באמצעות מתווכת נייטרלית ואמינה, שתעביר את ההצגה של החברה והמוצרים. לכך, נבחרה הפריזנטורית מיכל מגן המקסימה, שגם נראית מאוד אמינה וחביבה, וגם בעלת קול חם עם דיקציה מושלמת, מהיותה גם קריינית ושחקנית מקצועית. כל סרטי התדמית מבוססים על כך שהיא מציגה הן את החברה והן את המוצרים, בעמידה מול המצלמה, תוך 'הסתכלות בעיניים' לכל מי שצופה בסרטי התדמית השונים. גם הטון בו היא מדברת, הוא כאילו היא עכשיו מייעצת לחברה טובה, מה הכי כדאי לה לקנות.
2. הצגת ערך ללקוח- למרות שמדובר על מוצרים טכנולוגיים מאוד מתקדמים, נכתבו טקסטים להצגה על ידי הפריזנטורית, שמתמקדים בערך שמקבל הלקוח במידה והוא משתמש במוצרים. רק מהנדסים מתעניינים בטכנולוגיות או במפרטים חשמליים. את המשתמש הפשוט מעניין 'למה זה טוב בשבילו'? כל הטקסטים נכתבו על ידי הקופירייטר של יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים, בעקבות הבריף שהוכן בגמר התחקיר בחברת וורלדשופ טכנולוגיות.
3. צילום במקום אופטימלי להפקת מספר רב של סרטים- אנחנו בדרך כלל מעדיפים לצלם את סרטי התדמית לעסקים בתוך העסק, כך שלקוח פוטנציאלי שצופה בסרט התדמית יוכל להתחבר לעסק, אותו הוא רואה בסרט (וכידוע- אין טוב ממראה עיניים). אבל, עסק נועד לעבוד, יש בו תמיד תנועת לקוחות והמולה, וכאשר מעוניינים לצלם סרט תדמית בתוך העסק, נדרש להכין אותו לצילומים, ובזמן הצילומים למנוע כל רעש בעסק. בקיצור- להפסיק לעבוד בזמן ההקלטות. אם מדובר על סרט בודד, אפשר להתמודד עם הנושא. אבל, במקרה של חברת וורלדשופ, היה מדובר על כ- 10 סרטים, מה שחייב יום צילומים ארוך, והפסקה מוחלטת של העבודה באותו יום, וגם אז הסיכוי שנצליח לצלם את כל 10 הסרטים ללא הפרעות, היה די קטן. לכן, הוחלט שאת כל הסרטים נצלם באולפן מסך ירוק, בו נצלם ונקליט את הפריזנטורית, ורק בשלב העריכה נסיר את 'הרקע הירוק' שמאחורי הפריזנטורית, ונשלב צילומים מהעסק כאילו הפריזנטורית מציגה בתוך העסק. זה מייקר קצת את העריכה, אבל גם מאפשר צילומים בסביבה המותאמת לצילומים והקלטות סאונד, וגם לא הפרענו לעבודה השוטפת בחברה.
4. שימוש בטלפרומפטר- כאשר נדרש להציג מידע על ידי פריזנטור בסרט תדמית, הפריזנטור לומד את הטקסטים בעל פה, ואז בזמן הצילומים המידע עובר בצורה אמינה. אבל במקרה של וורלדשופ, נדרש להציג הרבה מאוד טקסטים עבור 10 סרטי התדמית של החברה והמוצרים. לא היה הגיוני שהפריזנטורית תלמד כל כך הרבה טקסטים. הפתרון לכך הוא שימוש במכשיר טלפרומפטר, אשר מורכב על גבי המצלמה, ובו מוצג הטקסט להקראה על ידי הפריזנטורית, כך שרק היא רואה את הטקסט. מכיוון שהפריזנטורית היא גם שחקנית, ומורגלת לעבודה מול טלפרומפטר, ההקראה היא שוטפת ונינוחה, כאילו היא אומרת את הטקסטים 'מהלב'. זה עוד יותר מחזק את האמון בחברה והמוצרים.
5. חלוקה לקווי מוצרים- בחברת וורלדשופ ישנם אלפי מוצרים שונים. אין כל דרך להציג את כל המוצרים. גם לא היה הגיוני להציג רק את 'מוצרי הדגל' (המוצרים הכי נמכרים, או הכי מתקדמים). לכן, בתיאום עם החברה, חילקנו את המוצרים ל- 8 קווי מוצרים שונים, לכל קו מוצרים נתנו שם ממיצג, שאותו גם שילבה החברה באתר החברה, ותחתיו היא מציגה את כל המוצרים של אותו תחום. בראש הדף של כל קו מוצרים, הכוונה הייתה לשלב סרט תדמית שמציג את התחום. ובפועל- זה מה שבוצע. הופקנו סרט תדמית לכל תחום פעילות או תחום מוצרים, ששולב באתר החברה, תחת דף של קו המוצרים, וסרט התדמית של החברה שולב בדף הבית של החברה.
לסיכום, בהפקות בהן יש דרישה לצילום של הרבה סרטי תדמית לחברה ולמוצרים השונים, מומלץ לשלב אמצעי הפקה מיוחדים, שיעבירו את המסר בצורה הכי טובה, כגון: פריזנטור, צילום באולפן מסך ירוק, וכד. באופן כזה כל סרט תדמית ישקף את המיטב עבור אותו מוצר.
ראו סרט תדמית מקיף לחברת Active Technologies שהפקנו לאחרונה
חברת Active Technologies מפתחת מייצרת ומשווקת מכונות לשימוש קוסמטי רפואי, ומתבססת על 3 טכנולוגיות ראשיות, עבורן מיוצרים קווי מוצרים שונים, כאשר לכל אחד יתרונות ייחודיים ללקוחות. כמו בסרטי התדמית של וורלדשופ טכנולוגיות, בסרט תדמית זה משולבים צילומים רבים שבוצעו באולפן מסך ירוק. הפעם אבל הצילומים לא היו של פריזנטורית, אלא של המכשירים השונים מתוצרת חברת אקטיב. כל מכשיר הותקן על גביי מערכת סיבוב אוטומטית, כך שהמוצרים צולמו מכל הכיוונים, ואחריי שבעריכה הסרנו את הרקע הירוק, ניתן היה לשתול צאת המכשירים בסביבת העבודה שלהם, ולקוחות םוטנציאלים יכולים עכשיו לראות בדיוק איך נראים המוצרים. בנוסף, שולבו בסרט התדמית צילומי הדגמה של שימוש בכל אחד מהמכשירים, עם הדגשת היתרונות של כל מכונה, מלווים בקריינות מקצועית.
ראו סרט תדמית למשרד עורכי דין שהפקנו לאחרונה
זוהי עוד דוגמא של סרט תדמית, בו התמודדנו עם אותם אתגרים כמו בהפקה של סרטי התדמית של חברת וורלדשופ, שמוצגים למעלה. בשל כל המגבלות שמטילה לשכת עורכי הדין על סרטי תדמית לעורכי דין, סרט זה הוא סרט מקצועי, אחד מתוך סדרת סרטי תדמית מקצועיים שהפקנו למשרד עורכי הדין. גם כאן היינו צריכים להתמודד עם בניית אמון, עם בניית ערך ללקוחות פוטנציאלים, נדרשנו להשתמש בטלפרומפטר עבור כל הטקסטים השונים שבסרטים, והפקנו מספר סרטים כאשר כל סרט מציג נושא אחר בהתאם לתחומי ההתמחות של המשרד. אבל, בעוד שאת הסרטים של וורלדשופ צילמנו באולפן, את הסרטים של המשרד צילמנו במשרדים על עורכי הדין, מה שחייב התמודדות עם בעיות רעשים שהיו בצילומים, וחייבו צילומים חוזרים.