בעבר חשבו שהדבר החשוב ביותר בהפקה של סרטון תדמית זה שהוא יהיה סרט מרשים, עשיר במה שנקרא 'רעש וצילצולים'. הסרטונים באמת היו מרהיבים ויזואלית, עם הרבה מאוד אפקטים להעצים את החוויה הויזואלית.
כיום, עולם הפקות סרטוני תדמית השתנה בצורה משמעותית מבחינה ויזואלית, כשלכולם ברור: הדבר החשוב ביותר כיום בהפקה הוא התוכן של הסרטון. סרטון שיודע להעביר 'סיפור' בצורה מוצלחת- יהיה גם יותר יעיל בקידום שיווקי של העסק. ואם מדברים על התוכן של הסרט, זה נקבע בעצם בתסריט של הסרט.
מהו אם כך תסריט?
תסריט הוא מסמך שמגדיר במילים את מהלך הסרט בכול רגע נתון. תסריט לסרטון תדמית לעסק כותבים רק אחריי שמבצעים בחברה תחקיר מעמיק, לומדים לעומק את היכולות, את המוצרים שהחברה מספקת, מה הבידול שלה ביחס לתחרות, וקובעים איזה נושאים רוצים להדגיש בסרטון. על בסיסי כל אלה, מכינים את התסריט.
איך כתבנו תסריטים בעבר?
בעבר, כתבנו את התסריט במסמך word, בו תארנו בצורה רציפה מה קורה בכול רגע נתון בסרטון התדמית, כולל תסריט הקריינות, והכותרות הראשיות שיעבירו את המסרים העיקריים.
מנהל שיווק- מעוניין לחזק את המיתוג של העסק?
מתכנן לפרוץ לשווקים חדשים, או להשיק מוצרים חדשים?
ראו כאן את סרטון התדמית שהופק על פי אותו תסריט
ראו לדוגמא מסמך תסריט לסרטון תדמית לתערוכה, ליבואנית ציוד רפואי
אחריי שהצגנו באיזה פורמט אנחנו מספקים את התסריט, עולה השאלה: אז מה צריך לכתוב בתסריט? ובכן, התסריט אמור להעביר את המסרים השיווקיים שהוחלט עליהם במסגרת התסריט, תוך בניית סיפור קצר, בסגנון:
-איזה בעיה/צורך קיים ללקוחות?
- איך הפתרון שאנחנו מציגים בסרט עונה על הצורך?
- מה הייחוד של הפתרון?
- למה כדאי לרכוש דווקא מהחברה שמציגה את הסרט?
כלומר, התסריט אמור לתת ללקוח פוטנציאלי שצופה בסרטון התדמית מענה לכל אותן שאלות. ככול שהסרטון קצר יותר, ממוקד במספר קטן של נושאים שיווקיים, וברור לחלוטין ללקוח מה הערך שהוא יכול לקבל מהפתרון המוצע, ולמה דווקא מחברה זו- התסריט השיג את המטרה שלו, ואפשר לצאת לדרך בהפקה.
לסיכום, תסריט של סרטון תדמית הוא תאור מילולי של מהלך הסרטון, אשר אמור להסביר במילים ללקוח על איזה צורך הפתרון המוצע עונה, מה הייחוד שלו ולמה כדאי לרכוש דווקא מהחברה שמציגה את הסרטון. אחרי שיש תסריט מאושר על ידי הלקוח- ניתן לצאת לדרך ולהפיק את סרטון התדמית לעסק.
כאשר השתמשנו בתסריטים שתארו במילים בצורה רציפה את מהלך הסרטון, ברוב המקרים היינו יושבים עם הלקוחות ומסבירים להם מה הולך להיות בסרט, ומציגים מספר דוגמאות למה שנכתב, כך שהלקוחות יוכלו לדמיין מתוך המסמך וההסברים, איך הולך להראות הסרט שלהם. השקענו בזה הרבה זמן ופגישות על הלקוחות, ועדיין הרגשנו שללקוחות קשה להבין ולדמיין בצורה כזו את סרטון התדמית לעסק.
בשנים האחרונות עברנו לשיטת כתיבה אחרת של התסריט. במקום כתיבה רציפה במסמך word, אנחנו מספקים טבלה עם שלוש עמודות: עמודה 1- מה רואים בסרט?, עמודה 2- מה שומעים באותו זמן? ועמודה 3- איזה כותרות ישולבו באותו זמן?
ראו כאן את סרטון התדמית שהופק על פי אותו תסריט
ראו לדוגמא מסמך תסריט לסרטון תדמית לחברה יצרנית, כמו שמספקים כיום ללקוחות
ראו סרטון תדמית לליצרנית ציוד קוסמטי-רפואי שהופק לאחרונה
מדובר על סרטון תדמית לעסק שמפתח, מייצר ומשווק מערכות מאוד מתוחכמות לטיפולים קוסמטים-רפואיים. כשלב ראשון בהפקה של סרטון תדמית זה, בצענו תחקיר מעמיק בחברה, על מנת להבין מה הבידול של החברה ביחס למתחרים, ובעקבות התחקיר, הקופירייטר שלנו הכין את התסריט לסרטון זה, שמציג את הפתרונות המגוונים של החברה, אבל בעיקר את הבידול שלהם ביחס למתחרים. כמעט כל הסרט מבוסס על צילומי וידאו בחברה, כך שכל לקוח פוטנציאלי יכול לראות את כל אחד מסוגי הציוד השונים, את צורת השימוש בו, ולהבין את היתרונות המיוחדים של הציוד, כפי שרואים אותם בפועל בסרטון התדמית.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
רשת מוסכי אלומה פיתחו שיטה של תיקון מעיכות פח ברכבים, ללא צורך בתיקון פחחות וצביעה מחדש של אזור הפגיעה, אלא שיטה יבשה מיוחדת. נדרש היה 'גימיק' מיוחד שימשוך אנשים לצפות בסרטון ולקבל החלטת תיקון ברשת. לכן, הוקשדה מחשבה רבה לתסריט, והפקנו את הסרטון הזה באורך של כ 1.5 דקות, אשר מציג בצורה הומוריסטית בעיה שכמעט כל בעל רכב נתקבל בה, והן הפגיעות הקלות, כאלה שמתלבטים מאוד אם ךתקן אותן כי חוששים מאובדן ערך לרכב אחריי עבודת פחחות ותיקוני צבע. סרטון התדמית הועלה לרשתות חברתיות, זכה לצפיות רבות, וקידם משמעותית את הרשת.