איזה סרטון תדמית מומלץ להפיק לתוכנה או אפליקציה חדשה?
איזה סרטוני תדמית הפקנו בעבר לתוכנות ואפליקציות חדשות?
ישראל היא מעצמה טכנולוגית, ומשופעת בפיתוח פתרונות מבוססי תוכנה, ואפליקציות חדשות ליישמים מגוונים, בכל תחומי החיים. מכיוון שסרטוני תדמית הם הכלי השיווקי היעיל ביותר לקדם ולחשוף תוכנות, הביקוש היה עצום. במקביל, בשנים האחרונות עלות הפקת סרטוני תדמית באנימציה ירדו בצורה משמעותית. נראה לנו שסרטון תדמית מבוסס אנימציה הוא פתרון אופטימלי ולא יקר לחשיפת התוכנות והאפליקציות החדשות שצצו בכל יום.
מנהל שיווק - מעוניין לקדם אפליקציה חדשה שפיתחתם?
יש לכם תוכנה חדשנית שמעונינים לחשוף לקהל היעד?
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
סרטון תדמית לאפליקציה חדשנית של השכרת דירות דרך האפליקציה
מדובר על סרטון תדמית של כדקה, אשר מציג אפליקציה חדשנית לשכירת דירות, מבוצע כולו באמצעות אנימציה של גרפיקה דינאמית (Motion Graphics). סרטון התדמית מציג את הסביבה הקיימת של השכרת דירות, אילו בעיות שוכרים ומשכרים נתקלים בתהליך ההשכרה, ואז מציגים את האפליקציה החדשה, וכמה היא מקלה על החיים דרך הערכים שהיא מספקת. הסרטון בהחלט סיפק את הסחורה, ויצר חשיפה מאוד גדולה לפתרון הפשוט.
אם כל כך טוב וזול, אז מה הבעיה של סרטוני תדמית באנימציה?
כידוע, אחת הבעיות הכי קשות כיום בחשיפת פתרונות חדשים היא 'יצירת אמון'. לקוחות מאוד סקפטים, וכל הזמן חוששים, ואפילו די בצדק, מהונאות. שוק האינטרנט מאפשר לכל נוכל בעולם, לנסות ולמכור את מרכולתו, גם אם אין לו שום דבר. הרי, מה מונע מכל נוכל, להפיק סרטון אנימציה נהדר על פתרון מדהים שבכלל לא קיים, ולנסות ולמכור אותו דרך הפצת הסרטון באינטרנט? זה קיים, ודי קשה לעלות על ההונאה עד שמקבלים אזהרות מחברים שנפלו באותה הונאה.
לכן, המטרה בכל הפקה של סרטון תדמית היא לשדר אמינות, ולנסות בכל דרך לשכנע את הלקוח שמדובר בפתרון אמיתי שעובד בהצלחה, אין כל חשש לרכוש את אותו פתרון, ולהנות מיתרונותיו. לצערי, סרטון תדמית באנימציה, חביב ככול שלא יהיה, לא יכול לשדר אמינות שהמוצר המוצג אכן קיים וניתן לסמוך עליו. אם מדובר על תוכנה למשל, בסרטון אנימציה לא מוצגים המסכים האמיתיים של התוכנה, אלא רק איור גרפי של התכונות שהתוכנה מספקת. גם זה שלא רואים אנשים בוידאו, אלא דמויות מאויירות, גם לא מחזק את הבטחון של מי שצופה בסרטון.
אז איזה סרטון תדמית מומלץ להפיק להצגת תוכנה ואפליקציה חדשה?
בשנה האחרונה, התחלנו להפיק סרטוני תדימית המבוססים על צילומי וידאו, בשילוב של צילומי מסך אקטיביים של התוכנות והאפליקציות. מהתגובות של הלקוחות, ברור לנו שזה הכיוון החדש והנכון להצגת תוכנות ואפליקציות. לגביי הצגת מוצרים חדשים, הנושא כבר ידוע מזה שנים רבות, שרק וידאו יעשה את העבודה, ואפילו הגדרנו קטגוריה של סרטוני תדמית למוצרים המבוססים כמעט כולם על צילומי וידאו.
על מה שלים דגש בהפקת סרטוני תדמית לתוכנות ואפליקציות חדשות?
על מנת ליצור סרטון תדמית לחשיפה של תוכנה חדשנית או אפליקציה מתקדמת, מומלץ להקפיד על שנושאים הבאים:
1. צילומי וידאו- צריך לנסות ולהעביר ללקוחות פוטנציאלים, בצורה הכי קרובה את החוויה של שימוש בתוכנה או באפליקציה. וידאו עושה את זה בצורה הכי מוצלחת, לכן לשאוף לצלם כמה שיותר דברים הקשורים לסביבה של התוכנה והאפליקציה בוידאו. כדאי גם לצלם את החברה ואנשיה שהיו מעורבים בפיתוח של התוכנה, כך שאנשים יראו שלא מדובר בהונאה אלא בעסק קיים.
2. רכישת סרטוני וידאו ממאגרים- במידה והנושא בו התוכנה מטפלת הוא מאוד כללי, ומתאים לקהלים רבים ולא ספציפיים, אפשר לרכוש סרטוני וידאו קצרים מתוך מאגרים (Stock Footages). מדובר על קטעי וידאו של 6-10 שניות, בעלות של 20-80 דולר לכל קטע. היתרון- המגוון הוא עצום. ניתן לבנות כל סביבה שמעוניינים, ולספר כל סיפור דימיוני ככול שלא יהיה באמצעות סרטוני וידאו אלה. הם כמובן פחות יעילים מצילום אנשי ותשתיות של עסק קיים, אבל בהחלט משדרים אמינות ומחברים את הצופים בסרטון לחווייה.
3. ביצוע צילומי מסך אקטיביים של התוכנה- מאוד חשוב שלקוחות יראו את המסכים העיקריים של התוכנה או של האפליקציה, בכדי לחזק את הבטחון שלהם בפתרון. ניתן לבצע צילומי מסך אקטיביים (Dynamic Screen Shots), מה שהכי משדר אמינות של פעולת התוכנה. חשוב לשים לב, שהמסכים בדרך כלל מלאי מידע צפוף, שרק אחריי שלומדים לעומק את הפתרון מבינים את כל מה שמוצג על המסך. אבל בשלב סרטון התדמית, אין צורך להבין לעומק את השימוש בתוכנה. מה שעושים זה רק להדגיש בחיצים/עיגולים/סמנים את הדברים החשובים בכל מסך, כך שמי שצופה בסרטון יבין מיד על מה מדובר, בעיקר בדברים החשובים.
4. כותרות גדולות ודינמיות- את כל המסרים העיקריים, יש להציג דרך כותרות גדולות ומודגשות, שגם מופיעות על המסך של סרטון התדמית בצורה דינאמית (כניסות ויצאות מעניינות), בכדי לחזק את המסרים העיקריים.
לסיכום, מאוד מומלץ כיום להפיק סרטוני תדמית לתוכנות ואפליקציות חדשות, על בסיס צילומי וידאו, ולשלב צילומי מסך אקטיביים של התוכנות בסרטון התדמית.
מדובר על סרטון תדמית של כדקה וחצי, המבוסס כולו על צילומי וידאו הן של נושא הקרוזים, הן של הספינות המיוחדות, והן של אנשים שנהנים מקרוזים. בנוסף, מוצג בסרטון התדמית גם צילומי מסך אקטיביים מתוך האתר, כולל 'הפעלה' שלו, כך שאנשים יכולים להתחבר גם לחוויה וגם לבטוח בכך שמדןבר על פתרון אמיתי עבורם. עד להפצת הסרטון, אנשים בדרך כלל הזמינו קרוזים באמצעות שיחה טלפונית עם הסוכן של החברה. הפצת הסרטון והחשיפה הגדולה שהוא קיבל, גרמה לעלייה של מאות אחוזים בהזמנות אונליין, כלומר- סרטון התדמית הצליח לשנות הרגלי צריכה של אנשים.
ראו סרטון שעונה על השאלה: מה כולל סרטון תדמית מנצח?
מאוד קשה לקבוע כללים נוקשים של מה כדאי לעשות בהפקה של סרטון תדמית, על מנת שיניב תוצאות. זה מאוד תלוי בסוג העסק וקהל היעד. אבל, ניתן לקבוע די בוודאות שאם תקפידו על 4 כללים חשובים בהפקה של סרטון התדמית לעסק שלכם, סיכוי טוב שהוא יניב תוצאות שיווקיות. ראו סרטון תדמית קצר זה, שמציג מה מומלץ לעשות בהפקה של סרטון תדמית חדש.
ראו סרטון תדמית לתוכנת ענן חדשנית שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרטון תדמית של כ- 2 דקות, אשר נועד לקדם תוכנת ענן חדשנית שמטפלת בסנכרון גלובלי של גידולים חקלאיים ושיווקם בעולם. לכאורה סרטון התדמית היה אמור להציג את מסכי התוכנה ומה התוכנה מבצעת. בפועל, זה חלק קטן מהסרטון. הסרטון כולל קודם כל הצגת הבעיה בצילומי וידאו, כך שלקוחות יוכלו להתחבר רגשית לבעיה הגלובלית, לאחר מכן הצגת החברה שתפיתחה את התוכנה, עם כל הידע שצברה ושיתוף הפעולה עם חברת מייקרוסופט. רק לאחר מכן מוצגות היכולות של התוכנה, בעיקר דרך צילומי מסך אקטיביים. סרטון תדמית כזה יותר יעיל לדעתנו מסרטון תדמית באנימציה, שלא יוצר חיבור רגשי לנושא.