האם העתיד של סרטוני התדמית לעסקים הולך לכיוון וידאו או אנימציה?
מה המגמות העיקריות בשנים האחרונות שהשפיעו על הפקת סרטוני תדמית לעסקים?
בשנים האחרונות, זיהינו שלוש מגמות, אשר לדעתי השפיעו על נושא הפקת סרטוני תדמית לעסקים והם:
1. טוענים שאנחנו חיים בעולם קר ומנוכר- השימוש הגובר והולך בסמארטפונים (טלפונים חכמים), והתפתחות המדהימה של כל סוגי הרשתות החברתיות, יצרו עולם בו אנשים פחות מתקשרים בשיחה, ויותר ברמה של לייקים ואימוג'ים ברשתות חברתיות. נוצר עולם של 'חברים וירטואליים', ולא של חברים שנפגשים ומשחקים יחד. כל אלה, יצרו את התחושה שאנחנו חיים כיום בעולם קר ומנוכר. אבל, האם זה באמת גם השפיע על תהליך קבלת החלטות, כאשר זה מגיע לרכישות של מוצרים ושירותים חדשים? כל המחקרים מראים שעדיין החלטות רכישה מתבססות בעיקר על החלטות ריגשיות, ופחות על החלטות קרות ורציונליות.
2. צילום עצמי בוידאו דרך טלפונים חכמים- כיום, בכל טלפון חכם ישנה מצלמת וידאו מאוד איכותית, שמצלמת בפורמט מאוד איכותי של Full HD. מדברים כבר גם על מצלמות וידאו בטלפונים שיתמכו בפורמט של 4K, שהוא בכלל מדהים. לכן, יותר ויותר אנשים מצלמים את עצמם דרך הטלפונים, ומשתמשים בסרטונים לשיתוף ברשתות חברתיות. רואים את זה גם קורה אצל עסקים קטנים, שמפיקים לעצמם סרטונים קצרים, שרובם הם סרטוני טיפים, או סרטוני שימוש במוצרים חדשים ופשוטים, או הצעת שירותים של עסקים קטנים. זה מאוד זול להפקה, ולכאורה כל אחד יכול להפיק לעצמו סרטון תדמית לעסק, ולקדם אותו דרך רשתות חברתיות וגוגל, ולצבור חשיפה מלקוחות חדשים. אבל בפועל, באמת רואים שעיקר הסרטונים שמופקים באמצעות טלפונים חכמים, משמשים לעסקים מאוד קטנים, מה שנקרא 'עסק יחיד', הם נראים מאוד חובבניים, ואני די מטיל ספק ביעילות שלהם.
3. מחירי הפקת סרטוני אנימציה מאוד נמוכים- בעבר, הפקת סרטון תדמית באנימציה הייתה מאוד יקרה. דובר על עשרות אלפי שקלים לכל דקה של אנימציה. לכן, היו מספר חברות, בעיקר גדולות, שאימצו את הטכנולוגיה להפקת סרטוני תדמית לעסק באנימציה, ויצרו לעצמם בידול בשימוש בטכניקה שמעטים השתמשו בה. אבל, בשנים האחרונות לא רק שהמחירים ירדו בצורה משמעותית, אלא שניתן למצוא חברות שמציעות סרטוני תדמית לעסקים באנימציה, בעלות של מאות שקלים בודדים. כן, מאות שקלים לסרטון תדמית לעסק. אין ספק שזה מאוד מפתה. לקבל סרטון מדליק בעלות כל כך נמוכה, ותוך הפצת הסרטון ברשתות חברתיות ובגוגל לקבל חשיפה יחסית גדולה, זו הייתה אמורה להיות מגמה של כל עסק. בפועל, שוב רק עסקים מאוד קטנים, מפיקים לעצמם סרטון תדמית באנימציה בעלות של מאות שקלים. חברות יותר גדולות גם מידי פעם מפיקות סרטוני תדמית באנימציה, אבל אז מדובר על הפקות מקצועיות הרבה יותר יקרות, כאלה שמתקרבות ל- 10 אלף ש"ח לדקת אנימציה. סרטים כאלה נראים הרבה יותר מקצועיים, ומשדרים מקצוענות של העסק המוצג בסרטון התדמית.
מה המסקנות ממגמות אלה, בהקשר של סרטוני תדמית לעסקים?
שלוש המגמות שהצגתי למעלה, יצרו תחושה שעולם הפקת סרטוני תדמית לעסקים יעבור להפקה של סרטוני תדמית קצרים, פשוטים המבוססים על צילומי וידאו מתוך טלפונים חכמים, או סרטוני תדמית באנימציה פשוטה וזולה, והפצתם ברשתות חברתיות ובגוגל. בפועל, רואים את זה קורה, אבל רק לעסקים ממש קטנים, שמנסים לחסוך בשיווק אבל כן להגדיל את החשיפה של העסק ללקוחות חדשים. עדיין, מה שמתכתיב, ויכתיב את ההפקות של סרטוני תדמית לעסקים הם שני נושאים עיקריים:
1. רגש- סרטון התדמית לעסק צריך לייצר רגש אצל קהל היעד, כך שתיווצר הזדהות בין הצורך לפתרון, ויותנע תהליך רכישה.
2. מקצוענות- כל עסק שמכבד את עצמו, ורוצה להציג את העסק בצורה הכי מקצועית שאפשר, יעשה את זה בהפקה מקצועית, ובוודאי שלא בהפקה עצמית שך צילום מטלפון חכם, או סרטון תדמית באנימציה בעלות של מאות שקלים.
שני נושאים אלה, מביאים אותנו למסקנה שעתיד סרטוני תדמית לעסקים הולך לכיוון סרטוני תדמית המצולמים בוידאו, ולא סרטוני אנימציה.
לסיכום, אני מאמין שסרטוני התדמית לעסקים בשנים הבאות יופקו בעיקר באמצעות צילומי וידאו מקצועיים, שישימו דגש על חיבור רגשי בין הלקוח הפוטנציאלי לבין העסק או המוצר. ובכל מקרה- כל סרטון תדמית לעסק חייב להיות מופק בצורה מקצועית, ולא חובבנית.
ראה סרטון תדמית לעסק שפיתח מערכת ניהול דיגיטלית של קווי ייצור
מדובר על קונספט חדשני ומודרני, בו מנהלים ייצור לא בשיטות רישום ידניות, אלא בפתרון מערכתי מתוחכם ודיגיטלי. בעבר, קונספט חדש שכזה היינו ממליצים להציג באמצעות סרטון תדמית באנימציה. בפועל, הפקנו סרטון תדמית לעסק, שכמעט כולו מצולם בוידאו, מה שמראה בצורה ברורה בעיה קיימת אצל לקוחות, ואיך נראה הפתרון החדש המוצע. אין ספק, שסרטון תדמית שכזה מאפשר למנהלי ייצור (קהל היעד) שמכיר את הבעיה, להתחבר רגשית לפתרון, ולהתניע תהליך רכישה של המערכת.
ראה לדוגמא סרטון תדמית לעסק שמציע הזמנת קרוזים אונליין
גם כאן מדובר על שינוי הרגלים של לקוחות, שעד היום הזמינו קרוזים באמצעות שיחה טלפונית עם סוכן נסיעות של חברת הקרוזים. המעבר להזמנת קרוזים עצמית, דרך אתר אינטרנט שמאפשר הזמנות אונליין, הוא שינוי תפישה משמעותי אצל הלקוחות. שוב, בעבר היינו ממליצים לכאלה לקוחות להפיק סרטון תדמית באנימציה. לעומת זאת כיום, הפקנו סרטון תדמית המבוסס כמעט כולו על צילומי וידאו של: הספינות מבפנים ומבחוץ, ובעיקר של יעדי הקרוזים המדהימים, תוך הצגה של אנשים נהנים באותם מקומות מדהימים. אנשים התחברו רגשית אל החוויה שמוצגת בסרטון, ונוצר ביקוש מאוד משמעותי של הזמנות קרוזים דרך האתר.
איך אם כך לדעתנו יופקו סרטוני התדמית לעסקים בשנים הבאות?
אני מאמין, שסרטוני התדמית לעסקים בשנים הבאות יהיו דומיננטית סרטונים המבוססים על צילומי וידאו, עם פחות סרטוני תדמית לעסקים המבוססים על אנימציה ברמה מאוד גבוהה (ומחירם בהתאם. לא סרטוני תדמית באנימציה בעלות של מאות שקלים).
לכן, בהפקות הבאות של סרטוני התדמית לעסק שלכם, למרות הרושם של 'עולם קר ומנוכר', מומלץ להקפיד על הנושאים הבאים:
1. לתת משקל משמעותי לרגש- אנשים מקבלים את רוב החלטות הרכישה שלהם בצורה אמוציונלית, ולא בצורה דווקא רציונלית. זה נכון למוצרי צריכה, ונכון אפילו למערכות מאוד מתוחכמות. תדאגו שכל סרטון תדמית לעסק יהיה מוכוון לקהל היעד שיכול להתחבר רגשית לעסק או למוצר המוצג בסרטון. ברוב המקרים, אם קלעתם לבעיה אמיתית שהקלקוח יכול להתחבר אליה רגשית ולהזדהות- סיכוי טוב שהוא יתניע תהליך רכישה, או לפחות ייצור קשר לקבלת מידע נוסף.
2. צלמו בוידאו- וידאו הוא הכלי היעיל ביותר לחיבור רגשי, כי אנשים מאמינים למה שהם רואים, ופחות לסרטונים המבוססים על אנימציה. ברור שקונספטים חדשים הכי קל להציג דרך סרטון תדמית באנימציה, אבל- זה רק מקל להבין את הקונספט, לא מחבר את הצופה לפתרון. אפשר לשלב בכל סרטון תדמית של קונספט חדש, קטע קצר של צילומי מסך אקטיביים (Dynamic Screen Shots) של מסכי התוכנה בפועל, או תרשים של המערכת. מעבר לכך- כל השאר עדיף בוידאו. וכאשר אני אומר 'צלמו בוידאו', אז זה ממש לא אומר לצלם במצלמה של הטלפון החכם שלכם, אלא אך ורק עם מצלמות מקצועיות, וצלם מקצועי עם ניסיון. כל השאר נראה חובבני, ויצא שהסרטון שנראה חובבני יגרום גם למוצר המוצג להיפתס כחובבני ולא מקצועי. כלומר, במקום לקדם את המכירות של אותו מוצר, אתם עלולים ל'הרוג' רת המוצר.
ראו סרטון תדמית לתוכנה של חברת אקולוג'יק שהופק לאחרונה
חברת אקולוג'יק, פיתחה תוכנה מתקדמת, אשר מאפשרת סינכרון של כל שרשרת הגידולים החקלאיים, החל מהחקלאי הבודד ועד לרשתות השיווק שמציגות את המוצרים בשווקים. בעבר, המלצנו שתוכנות חדשות ואפליקציות מתקדמות יוצגו בסרטוני תדמית המבוססים על אנימציה וגרפיקה דינאמית. כיום, אנחנו חושבים שעדיף סרטוני המצולמים בוידאו. דוגמא טובה היא סרטון תדמית זה, שהפקנו לחברת אקולוג'יק. הסרט מבוסס כמעט כולו על צילומי וידאו, הן בהצגת הבעיה והן בשלב הצגת החברה שפיתחה את התוכנה, מה שיוצר חיבור רגשי לנושא. בהמשך, מוצגים מסכי התוכנה בפועל, דרך צילומי מסך אקטיביים, כך שקהל היעד יכול לראות בדיוק מה הוא הולך לקבל במסגרת התוכנה, ולא סתם דימוי של הדברים העיקריים, כפי שבדרך כלל מוצג בסרטוני תדמית באנימציה.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.