יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
איזה עסק צריך סרט תדמית?

מהו סרט תדמית?

סרט תדמית הנו סרט וידאו קצר (1-3 דקות), המתאר בצורה ויזואלית את פעילות העסק. נהוג לקרוא לסרט תדמית "כרטיס ביקור ויזואלי של העסק". הסרט מתאר בדקות ספורות את התחום שבו העסק פועל, מה העסק מפיק (מוצר, שירות, וכד), ובעיקר מה הייחוד שלו ביחס לתחרות (הבידול השיווקי).

ברור שאתר אינטרנט טוב, אמור לספק את אותו מידע בדיוק, באמצעות מלל רב הפרוס על פני מספר עמודים, ובליווי תמונות. כלקוח פוטנציאלי, שהגיע סוף סוף לאתר של העסק (שזה סיפור בפני עצמו), ייקח לי כשעה לעבור על כל האתר, לברור מתוך כל המלל והתמונות את הדברים החשובים עבורי, ולקבל החלטה אם ליצור קשר עם הספק. שעה היא נצח במונחי אינטרנט. לקוחות פוטנציאלים מוכנים "להשקיע" דקות ספורות באתר, ואם בזמן זה לא השתכנעתי (ואפילו רושם ראשוני), סבירות גבוהה שאמשיך לאתר הבא שבגוגל. למטרה זו בדיוק נועד סרט התדמית. בתוך דקות ספורות להעביר מסרים עיקריים, לבנות אמון ולגרום ללקוח פוטנציאלי ליצור קשר. סרט תדמית טוב, גם מועבר בצורה ויראלית בין משתמשי האינטרנט, ובכך מגדיל גם את החשיפה של האתר ללקוחות פוטנציאלים.

אז מי צריך סרט תדמית? 

בעצם, כל עסק שמפיק משהו (מוצר, שרות), ומעוניין לחשוף אותו לציבור רחב ככול האפשר, יכול להפיק מסרט תדמית את המיטב. עסק יכול להיות אדם בודד (צייר, פסל, מעצב פנים) ועד חברת ענק. אבל, אין "סרט תדמית" אחד שמתאים לכל עסק. להפך, לכל עסק נדרש להפיק סרט התדמית משלו. מאפיינים מסוימים יכולים לחזור על עצמם בקטגוריות שונות, אבל ללא הפן שמשקף את הייחוד של העסק הספציפי (הבידול התחרותי) החשיפה לא תהה משמעותית.
 

איך מתאימים את סרט התדמית לסוג העסק? 

ננסה לחלק את העסקים השונים לקבוצות, ולהציג את הצרכים העיקריים של כל קבוצה: 
 
סרטי תדמית לעסקים קטנים- 1-20 עובדים, מייצר מוצר בודד, או מספק שרות, לתחום מסוים (לדוגמא: מעצב פנים, צייר, תמיכה טכנית לרשתות תקשורת)
סרטי תדמית לעסקים קטנים הנם המורכבים ביותר להפקה. מחד, קיימים האילוצים הכספיים של העסק, אשר מצפה לתוצאות מרביות אבל בעלות מינימלית. מאידך, מספר העסקים הקטנים הוא הגדול ביותר בשוק, כאשר מכל מוצר או שרות שהעסק מספק- קיימים עשרות, אם לא מאות, ספקים אחרים, עם מוצרים כמעט זהים. אכן אתגר. עבור קבוצה זו נדרש לחשוב אחרת. ההמלצה שלי היא במקרה זה לשים דגש על האנשים שמאחורי העשייה, להציג את תפישת עולמם, ואת שיקוליהם בהצגת הפתרון מתוצרתם. מכיוון שעסקים עושים בין אנשים, אני מאמין שבמידה והלקוח הפוטנציאלי "יתחבר" רגשית לספק, הדרך מכאן ועד ליצירת קשר פיזי וסגירת עסקה הנה קצרה.
בתפישה זו, גם מושג בידול ביחס לכל שאר הספקים בשוק, וגם ניתן להפיק סרט שכזה בעלות סבירה, גם עבור עסק קטן.
 
סרטי תדמית לחברות בינוניות – 100-500 עובדים, מייצרים מספר מצומצם של מוצרים, בדרך כלל לתחום מסוים (לדוגמא: יצרני מכשור ריפואי)
חברות בינוניות בדרך כלל מתמחות במוצר מסוים, או מספר מצומצם של מוצרים, כשכולם נועדו לספק פתרון בתחום מסוים. סרט התדמית במקרה זה, ישים דגש על "תיאור הבעיה" והפתרון שהמוצר (או קו המוצרים) בא לפתור, ומדוע החברה הנדונה עושה את זה הכי טוב. עיקר ההשקעה בסרט תדמית זה, הוא החיפוש של מה שמבדל חברה זו (או מוצר זה) ממגוון גדול של מוצרים זהים או דומים שכבר קיימים בשוק, או מיובאים.
 
סרטי תדמית לחברות הייטק- 50-1,000 עובדים, מייצרות מספר מצומצם של מוצרים, בדרך כלל בתחום פעילות מסוים (לדוגמא: ספקי ציוד שידור לחברות תקשורת)
חברות הייטק הנן הצרכן הגדול ביותר של סרטי תדמית, וגם מחלוצי ההפקה של סרטים מסוג זה. תחום ההיטק בולט בחדשנות שלו, ובדרך כלל התחרות בין החברות לא מבוססת על הבדלי מחיר (מה שמאפיין בדרך כלל תחרות בין חברות ענק, כגון: חברות מזון). חברות הייטק פונות לקהל מאוד מסוים (משקיעים פוטנציאלים, או לקוחות באותו מגזר). לאותו קהל יעד, מטרת סרט התדמית היא להציג את התכונות העיקריות של המוצר, איזה בעיה המוצר בא לפתור, ובעיקר מה מייחד אותו בשוק ומה התרומה החדשנית שלו.
במקרים שבהם סרט התדמית נועד גם להקרנה בתערוכות וכנסים בינלאומיים, הסרט יכלול מרכיבים מושכי עין, שוב עבור עוברים ושבים, מה שנקרא "רעש וצילצולים".
 
סרטי תדמית לחברות ענק- מעל 1,000 עובדים, מייצרת מגוון מוצרים ולתחומים שונים (לדוגמא: חברת מזון, חברת תרופות)
חברות ענק צריכות מגוון של סרטי תדמית, אך בעיקר סרט כללי שמתאר את תחום הפעילות של החברה, סקירה קצרה של כל מוצר, והבידול של החברה ביחס לתחרות. הסרט הכללי ישמש כסרט פתיחה באתר החברה, וכן להקרנה בכנסי לקוחות, ותערוכות בינלאומיות. מטרת הסרט להראות: חדשנות, עוצמה, ורב גוניות. בהנחה שאותו סרט משמש גם להקרנה בתערוכות, הוא צריך להיות מושך בהרף עין, על מנת "לתפוש" את תשומת הלב של העוברים ושבים. במקרה כזה הסרט יכלול אפקטים רבים, הדמיות תלת מימד ואנימציה, והרבה "רעש וצלצולים". כמובן שסרטים כאלה מאוד מושקעים, והעלות בהתאם. בנוסף, חברות ענק צריכות סרטי מוצר לכל מוצר בנפרד, שבהם ניתנת חשיפה מרבית לאותו מוצר ספציפי, והייחוד שלו בשוק.
 

אבל, כמה עולה להפיק סרט תדמית?

הפקת סרטי תדמית לעסקים יכולה לנוע מאלפי שקלים בודדים, ועד עשרות אלפי שקלים רבים. נתונים מפורטים על עלות ההפקה, ראו את המחירון של הפקת סרטים לעסקים

לסיכום, מומלץ לכל עסק להפיק לעצמו סרט תדמית, בכדי להגדיל את החשיפה לציבור לקוחות פוטנציאלי, ולהציג את הבידול השיווקי בינו לבין המתחרים. חשוב מאוד בהפקת סרט התדמית לעסק, להבין את הצרכים של העסק, וקהל היעד שלו, ולהתאים את סרט התדמית  לגודל העסק.




אולי יעניין אותך גם:     התפתחויות בתחום הפקת סרטים לעסקים


                                  חשיבה עסקית בהפקת סרט תדמית

מנהל עסק - מעוניין בהפקת סרטים לעסק?

 

מעוניין להגדיל את החשיפה ללקוחות חדשים?

ראו תחילה מקבץ מתוך סרטי תדמית שונים שהפקנו לאחרונה (Showreel 2022)

במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם כירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
ראה מגוון סרטי תדמית לעסקים, שהופקו עבור חברות החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייה גדולות וחברות הייטק.

יהב הפקות- רואים תוצאות בעסקים

ראו סרט תדמית למשרד עורכי דין הפקנו לאחרונה

מדובר על סרט תדמית, של משרד עורכי דין, אבל מאוד לא טיפוסי. מסתבר שלשכת עורכי הדין הטילה המון מגבלות פרסום על עורכי דין, כולל פירסום באינטרנט. לכן, סרט תדמית זה הוא בעצם סרט 'טיפים'. במסגרת הסרט עורך הדין מציג נושא בתחום האחריות של המשרד, ומסביר אותו כולל טיפים חשובים למי שנזקק לכזה נושא. סוג כזה של סרטי תדמית מותרים לעורכי דין, ולכן גם הפקנו לאותו משרד כעשרה סרטי תדמית כאלה, שחלקם סרטי טיפים, חלקם סיפורי הצלחה, וחלקם הסברים על תהיכים בתחום המשפטי הרלוונטי למשרד.

ראו סרט תדמית למכונת חירור יריעות פלסטיק אשר הפקנו לאחרונה

מדובר על סרט תדמית באורך של כ- 1.5 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית מוצר חדש שסיים פיתוח בחברה טכנולוגית מתקדמת. מכיוון שקהל היעד של סוג מכונה כזו, הוא מאוד מוגדר, נדרש היה סרט תדמית שפונה רק לאותו קהל היעד, ומציג את היתרונות הטכנולוגיים של המוצר ובעיקר- מה מבדל אותו ממכונות דומות, אבל בטכנולוגיה קודמת. את זה למדנו לאחר תחקיר מעמיק בחברה, גיבוש המסרים השיווקיים, והצגה שלהם בצורה הכי ברורה. חשוב היה להציג את הכל דרך צילומי וידאו, בכדי לאפשר לקהל היעד לראות שמדובר על מוצר שסיים פיתוח, ומבצע בדיוק את כל מה שהחברה מתחייבת עליו.