האים כדאי להפיק סרט מוצר באנימציה? חד משמעית- לא!

ברוב המאמרים שלי, אני מנסה להציג לכל נושא מספר חלופות, על מנת לאפשר גמישות בהפקה שתתותאם לצרכי לקוחות שונים. אבל, כאשר מדובר בסרטי מוצר, אשר אמורים להציג מוצר חדש ולהסביר את היתרונות שלו, כולל הבידול העסקי ביחס לתחרות, חשוב שהלקוחות הפוטנציאלים יראו את המוצר , יראו איך משתמשים בו, כולל צילום של משתמשים מרוצים בסביבה שבה נועד המוצר לשימוש.

אם מפיקים את סרט המוצר, תוך שימוש באנימציה או גרפיקה דנאמית, הלקוח הפוטנציאלי מקבל תחושה שהמוצר לא קיים (עדיין), ולכן מציגים לי רק הדמיה של המוצר. הרי, כל אחד יכול לייצר סרט אנימציה ולהציג בצורה נהדרת מוצר, גם אם הוא בכלל לא קיים. רק מי שבאמת כבר ייצר את המוצר, והמוצר עובד בצורה טובה, יכול לצלם אותו בוידאו, כולל אנשים שמשתמשים במוצר ונהנים ממנו.

כמובן, עדיין ישנם מקרים בהם ממש מתבקש להשתמש בסרטי אנימציה, או הדמיות תלת-מימד, בכדי להראות דברים שקשה להציג בוידאו. לדוגמא, הצגה חיצונית בוידאו של מוצר קיים, ומעבר להדמיה לצורך הצגת המכלולים הפנימיים שלו, או פריסה של כל המכלולים על מנת להציג את צורת השילוב של המכלולים הפנימיים בתוך המוצר. עדיין, הלקוח רואה את המוצר, רואה את השימוש בו, ומקבל מידע נוסף חשוב דרך הדמיה.

         ראו דוגמאות של שני סוגי סרטי מוצר

סרט מוצר למנפק שקיות אוטומטי לרשתות שיווק

 

מדובר על סרט למוצר חדשני המאפשר מכירת שקיות פלסטיות בסופרמרקטים, במקום החלוקה בחינם. מוצר זה הוא חלק מקמפיינים שמנהלים כיום משרדי איכות הסביבה בכל העולם, כנגד חלוקה בחינם של שקיות פלסטיות בסופרמרקטים. באזור הקופות הבעיה כיום פתורה, אבל לא בתוך הסופרמרקט. בדיוק על צורך זה המוצר בא לענות. לכן, הפקנו סרט שמראה את השימוש בפועל של המוצר בתוך סופרמרקט, עם קונים מרוצים, מה שמעצים את היישימות של פתרון זה, ומאפשר למשרד לאיכות הסביבה לחייב בעלי סופרמרקטים לשלב מתקן זה בכל מקום. כמובן, הצגת המוצר באנימציה הינה אפשרית, אבל היכולת שלה להשפיע- הרבה יותר נמוכה.

סרט מוצר למטף כיבוי אש חדשני

כאן מדובר על מטף כיבוי אש מאוד מיוחד וחדשני, שמאפשר כיבוי אש הן כספרינקלר (כיבוי אש אוטומטי) והן על ידי הטלה לתוך האש. התלבטנו רבות איך להציג את המטף. הרי לא נשרוף חדר על מנת להדגים את הפעולה של המטף. גם הצילומים "המעבדתיים" של פעולת המטף לא מאפשרים באמת לראות כיצד הוא פועל, שלא לדבר על כך שצילומים כאלה מאוד לא אסתטיים. ההחלטה הייתה לבצע סרט משולב. הצגת המטף בצילומי וידאו וסטילס, על מנת להציג שהוא קיים, ואת פעולת הכיבוי שלו במצבים שונים, דימינו בחללים וירטואליים (קרי- צילומי סטילס עם אפקטים חזותיים של אש ועשן). התוצאה הסופית יצרה גם אמינות שהמוצר קיים, כל זאת בסביבת צילומים אסתטית. בפועל, הסרט קידם משמעותית את המכירות של המוצר, למרות השימוש בסביבה וירטואלית.

לסיכום, הצגת מוצר בסרט מוצר חייבת להיות באמצעות צילום בפועל של המוצר. שימוש באנימציה, הדמיות או סביבה וירטואלית יכולים להתקיים רק כשאין ברירה, או כהשלמה לצילומי וידאו שמראים את השימוש במוצר.

צרו קשר

יובל רווח: 052-366-8886

דילוג לתוכן
history
Sample Page